Fotoalbum tagna av Bengt och Eva + text Aga

Kväll med Dunedin Dancers

 Måndag kväll. Vi ska träffa skotska dansare, Dunedin Dancers för en ceilidh. Kvällen ska tillbringas på puben Merlin. Eftersom den ligger en bra bit från hotellet ska vi ta en buss, som praktiskt nog har hållplats precis vid hotellet. För att vi inte ska irra bort oss blir vi hämtade vid hotellet av två skottar i kilt (dansare) och en skotska med fiol.

 Väl framme vid Merlin visar det sig att vi ska hålla till i en lokal ovanpå puben, och efter att vi hängt av oss hänvisas vi ner till puben för att köpa något att dricka.

 När vi kommer upp igen har det kommit många skottar, så lokalen börjar nästan kännas trång. Vi hälsas välkomna och får veta att kvällen ska indelas i fem 30-minuterspass varav vi från Danderyd ska ta hand om del 2 och 4.

 Skottarna börjar. De har bara en musiker, dragspelare¸ försedd med teknisk utrustning så han låter mycket. Vilken fart och fläkt hos dansarna, Män i kilt och kvinnor i klänningar med en draperad rutig pläd över axeln. Samtliga har ”balettskor”. De dansar med sträckta vrister för att inte tala om vilka hopp och skutt de gör jämfört med våra med ”jordnära” danser.

 De försökte också lära oss några av sina danser. Några var ganska lätta, men andra var mer komplicerade och gick i en mycket snabb takt. För vår del blev det mycket ”fort och fel” men samtidigt blev det många glada skratt också.

 Vi fick också njuta av säckpipa, en skotska dansade en svärdsdans och en av skottarna framförde en Morrisdans.

 Dans och Musik hade tänkt ut ett antal danser som vi försökte lära ut, men de var inte heller alltid så lätta för skottarna att ta till sig, så även här blev det många glada skratt. Några från Danderyd visade Skotsk kadrilj, men det var inget skottarna kände igen. Anders och Hasse J gjorde även ett bejublat framträdande med Oxdansen.

 Timmarna gick väldigt fort och plötsligt var det dags att säga adjö på skotskt vis i ring sjungandes Auld lang syne. Vi tackade för oss med den sedvanliga ”folkdansskålen” och förhoppningen om att vid lämpligt tillfälle få skotskt besök till Danderyd.

 Varma, glada och trötta åkte vi bussen tillbaka till hotellet och en av skottarna såg till att vi kom av på bussen på rätt ställe.

/Aga

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.10 | 10:20
TISDAG danser har mottagit 3
07.09 | 13:18
Välkommen har mottagit 28
26.06 | 12:35
Kontakter har mottagit 3
03.02 | 13:26
Kalender Hösten 2019 har mottagit 23
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS